Kaieschaiters Karnaval 2021 Afgelast

Geen Kaieschaiters Karnaval in februari 2021


Het is een grote teleurstelling, het is een grote tegenvaller en het is nog nooit eerder voorgekomen. Het bestuur van KV de Kaieschaiters heeft vorige week vrijdag besloten dat het niet verantwoord is om het Karnaval, begin februari 2021, te organiseren.


Corona virus :

Het Corona virus zet dus een dikke streep door het Waikse Karnaval. Natuurlijk zijn er heel veel mensen die behoefte hebben aan een lekker feestje. Maar hoe moeten we dat dan zien, het Kaieschaiterskarnaval is het grootste in de regio met feestavonden met zo’n 1300 mensen per avond. Op dit moment is dat helemaal niet mogelijk maar ook wanneer er versoepeling zou komen en of misschien begin volgend jaar een vaccin, is het nog niet te doen om dan op een verantwoorde manier met deze hoeveelheid mensen feest te vieren.
Zie je ons al polonaise lopen op 1,5 meter ? Er zijn op dit moment veel belangrijke dingen dan ons feest. Al is het natuurlijk met heel veel pijn in ons hart dat we dit moeten besluiten. Eventuele aanpassingen of Karnaval op kleinere schaal ziet het bestuur niet zitten. Wij willen het 100% kunnen doen, met een boekje, met een grote optocht, met goede artiesten
kortom met alles erop en eraan. Als dat niet mogelijk is dan slaan we een jaartje over.

Moeilijke beslissing :
De beslissing om Karnaval 2021 niet door te laten gaan is een hele moeilijke. Wij zijn niet de eerste die dit doen. In Brabant en Limburg zijn al diverse grote steden die het nu al afgelast hebben. Karnaval was zelfs een klein beetje de brandhaard van het Virus in februari 2020. Je kunt gewoon niet het risico nemen dat dit straks nog erger wordt. Het aantal besmettingen loopt nog steeds flink op en dan moet je gewoon een besluit nemen. Dit besluit heeft dan alles te maken met de gezondheid van mensen en dan is ons feestje ineens een stuk minder belangrijk. De Kaieschaiters hopen op begrip van iedereen. Verder kunnen we melden dat we, zodra het mogelijk is, we een leuk feestje gaan organiseren. Die belofte willen we nu wel maken !!


Prinsenbal 14 november :
Ook het Prinsenbal van 14 november in het Calypso Theater kan helaas niet doorgaan. Weer zo’n leuk feestje wat onder deze omstandigheden niet te organiseren en niet te vieren is.

Andere dingen doen :
Gelukkig heeft de Karnavals vereniging zich in de afgelopen maanden niet verveeld. Er zijn heel veel andere dingen gedaan. We hebben o.a. , Hoog Bezoek gedaan bij het E en E Gasthuis, koop lokaal borden geplaatst, bloemetjes rondgebracht, IJsjes bij de kinderopvang, oranje tompoucen uitgedeeld en natuurlijk de Film Kijk op Waik 2020 gemaakt. En ook nu
zijn er nog voldoende ideeën die we willen uitwerken. Kunt u ergens onze hulp gebruiken laat het maar weten op info@kaieschaiters.nl en we gaan kijken wat we kunnen doen.


Toekomst :
De Kaieschaiters gaan uiteraard wel gewoon door en richten zich al een beetje op karnaval 2022.

Noteer vast de data 26, 27 en 28 februari 2022 en uiteraard houden we iedereen via deze krant en de sociale media op de hoogte van het programma.


3x Alaaf
KV de Kaieschaiters